VÄLKOMMNA!!

Nytt år och en nystartad blogg, som förhoppningsvis kommer att innehålla en hel del fiske. 
Året har ju börjat som det slutade, ISKALLT, vädermässigt alltså.....Den kylan vi haft på mina breddgrader var det länge sedan vi hade och fisket har bokstavligt talat frusit inne.

Gjorde det första "riktiga" ismete passet den 17 januari. Hade ett några dagar innan , men i mitt tycke alldeles för kallt väder. Runt -5 var utlovat den dagen, men SMHI är inte dom mest trovärdiga. Var väl runt 8-9 minus den dagen, helt vindstilla(tack & lov) och dimma.....Var ute med två andra "dårar", Kjelle "Tail" Adams och "Gädd" Ville. Jag lyckades peta upp 4 st medans dom fick varsin, snipor allihopa. 

Så till nästa pass, den 17 e. Blev Mr Joe och jag som gav oss ut på "nygamla" vatten. Vi hade tänkt fiska på ett annat hak, men Mr Joe hade varit där veckan innan , så jag var lite sugen att prova lite "nytt". Morgonen började med att han försov sig( nu igen...). Så vi hade väl riggat klart vid halv tio efter en lååååång promenad över isen.
Äntligen frukost! Snabbt avklarad, jag får första fällningen efter bara tio minuter. En gädda modell mindre får syna isen ifrån ovan. Det här börjar bra , tänkte jag. Fan att vi missade grynningsfisket........
Ganska kort därefter får även John en fällning och kan även han landa sin första för dagen. Snabb retur, fäll för mig igen. Upp med den, fäll för John igen. Den här fisken visar sig vara lite finare och ett nytt ismete pb för John är ett faktum. Vikt: 6,8 kg! John får ytterligare en gädda innan vi borrar nya hål. 
Nu rycker John , han plockar två mindre gäddor vid vassen. Ny flytt och den här gången får jag ett fäll på det yttersta spöet. Säger på skoj, att antingen väger den kilot eller över tio. Gissa om jag fick rätt.........

Känns inte speciellt stor i början , men väl vid hålet så ser den helt ok ut. Efter någre rusningar så ser den j-ligt fin ut......! Efter lite trixande att styra in den i hålet , så kan jag lyfta upp en 10+ på Johns avkrokningsmatta. Snabb språngmarsch efter våg och kamera. John mäter fisken till 110 cm. Omkretsen blir 55 cm och vägningen visar på 11,46 kg, nytt ismete pb även för mig! Det gamla var ifrån 1999.........

Efter det så dör fisket ut lite , men vi har lite napp då och då. Får ett tveksamt fäll där gäddan ståt och tuggat ett tag och slutligen löst ut vippan. Visar sig vara en fin fisk som ger en bra fight. Vikt: 9,14 kg, 102 cm.
Får en till i samma hål direkt efter , men denna gången var det en snipa.......

John får 4 st och jag 6 st. Vi har totalt 14 fäll och 10 fisk upp. Topparna , 6,8 , 9,14 och 11,46 kg. Ett lyckat pass med andra ord!

Har hunnit med ett pass till efter det och fick då 5 gäddor , ingen större än 2 kg............



 
11,46 kg

 
11,46 kg


9,14 kg


John 6,8 kg

Ha de!     

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0